Retourneren & Zichttermijn

Wat te doen bij annuleren of retourneren

Retourformulier (pdf)

Annuleren

Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kosteloos. Annuleer jij de bestelling, nadat deze aan jouw verzonden is, dan dien je het pakket bij bezorging te weigeren. Indien Ruikjelater.nl reeds een betaling heeft ontvangen, dan zullen wij de aankoopsom, na goede ontvangst van de retourzending, aan je terugstorten. De gemaakte verzendkosten zullen hierop in mindering worden gebracht (alleen als je de bestelling aan de deur weigert en ongeopend laat meenemen door de bezorger).

Retourneren/Afkoelperiode, niet 14 maar 30 dagen!

Consumenten hebben het recht om de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Bij Ruikjelater.nl verlengen wij dit tot 30 dagen! Uitzondering hierbij zijn o.a. gepersonaliseerde producten/maatwerk. Het product kan alleen ongebruikt en in de originele, onbeschadigde verpakking geretourneerd worden. Na de annulering heb je nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Zie voor meer informatie artikel 6 van onze algemene voorwaarden. Wil je de gehele bestelling retourneren? Reeds in ontvangst genomen artikelen dien je terug te sturen naar onderstaand retouradres. Ruikjelater.nl zal de gehele aankoopsom, inclusief de berekende verzendkosten terugstorten. De kosten voor het retourneren zijn voor jouw rekening. Ook bij het retourneren van een deel van de bestelling zijn de verzendkosten voor eigen rekening. De aankoopsom van het door jou geretourneerde deel van de bestelling zal worden teruggestort. 

Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen schriftelijk aan Ruikjelater.nl kenbaar te worden gemaakt. Gebruik hiervoor ons retourformulier of stuur ons een e-mail. Vermeld hierbij a.u.b. in ieder geval jouw volledige naam en bestelnummer en de artikelen die je wenst te annuleren, ruilen of retourneren. Ter verbetering van onze klantenservice stellen wij het op prijs wanneer je ons de reden hiervan laat weten. Je bent hier uiteraard conform de wet Koop op afstand niet toe verplicht.

Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen (bij vooruitbetalen) hebben wij tevens jouw bankrekeningnummer nodig. Klanten uit België dienen tevens het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat je opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan de betaling aan Ruikjelater.nl is gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen. Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending terugbetaald.

Retouradres:

Ruikjelater.nl
Rostockweg 5
9723 HG Groningen

Retourformulier (pdf)